MANDALA W GRUPIE II

ponad 3 lat temu

Marta Skiba

W dniu dzisiejszym przedszkolaki z grupy II zainspirowane oglądaniem  kolorowych mandali wykonywały mandalę z produktów spożywczych  takich jak: mak, sezam, kolorowa posypka do ciast, wiórki kokosowe, kasza jaglana, nasiona dyni oraz kuleczki dekoracyjne spożywcze.....

 


W dniu dzisiejszym przedszkolaki z grupy II zainspirowane oglądaniem  kolorowych mandali wykonywały mandalę z produktów spożywczych  takich jak: mak, sezam, kolorowa posypka do ciast, wiórki kokosowe, kasza jaglana, nasiona dyni oraz kuleczki dekoracyjne spożywcze. Najpierw musiały wykleić talerzyk  masą solną następnie samodzielnie wymyślały wzory na mandali korzystając  z kolorowych produktów. Zabawa taką masą to wspaniałe ćwiczenie motoryki małej. Można ją ugniatać, wałkować . Mandala to wyjątkowa forma autoterapii, wyrażania siebie i aktualnych uczuć. Tworzenie mandali  było  spontaniczne, bez nacisków z zewnątrz. Dobór kolorów i układanie wzorów  było swobodną twórczością.

GALERIA ZDJĘĆ